Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Warmepompdroger en condensdrogers

GB-Waardering

Het verschil tussen het verbruik van een normale wasdroger en een warmtepompdroger is enorm groot. Het verschil kan oplopen tot 60%. In veel gevallen kosten een warmtepompdroger aardig wat meer dan een ‘normale’ condensdroger. Op deze pagina ga ik het voordeel van een warmtepompdroger ten opzichte van een condensdroger uitleggen. 

In een condensdroger zijn er twee verschillende “kringlopen”. De binnenste lucht “kringloop” is afgesloten van de omgevingsruimte. Lucht binnen de trommel wordt verhit, daarna wordt het geblazen door de ronddraaiende kleding en ten slotte passeert de vochtige lucht een warmtewisselaar. De condensdroger vereist wat meer “werk” dan geventileerde drogers, hoewel dit wellicht minder moeite is dan de jaarlijkse schoonmaakbeurt van het luchtkanaal bij geventileerde drogers (dit is van groot belang voor prestatie- en brandveiligheidsredenen!).

Article Statistic
Posted in : Huishoudelijk
Tags:
Comments so far : Comments Off on Warmepompdroger en condensdrogers

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact