Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Een scheiding, wat kost dat eigenlijk?

GB-Waardering

Een echtscheiding op zich is al vervelend genoeg. Het brengt een hele hoop stress en spanning met zich mee voor iedereen die er mee te maken heeft. Maar naast alle mentale ongemakken, kan een scheiding ook nog een behoorlijke aanslag zijn op uw portemonnee. In Nederland moet een scheiding verlopen via de rechtbank. Dit brengt kosten met zich mee. Daarnaast heeft u een advocaat nodig, wat zeker de grootste kostenpost is. De gemiddelde advocaat kan een uurloon vragen van 150 tot 200 euro per uur. Dit is dus ook de plek waar u op kunt besparen. Hoe minder u de hulp nodig heeft van een advocaat, hoe goedkoper de scheiding. Treft u het ongeluk dat het gaat uitlopen op een vechtscheiding? Er kunnen dan nog meer kosten aankomen van een deurwaarder, accountant, notaris of een therapeut. Een echtscheiding kan hierdoor oplopen tot over de 10.000 euro. Iets wat u maar beter kan voorkomen als dat mogelijk is. Wanneer u een te laag inkomen heeft, kunt u ook in aanmerking komen voor financiële bijstand tijdens uw scheiding. Dat zal echter niet het gehele bedrag vergoeden. Het Nationaal Scheidingsbureau kan u van advies voorzien.

Hoeveel scheidingen?

In Nederland eindigt bijna 1 op 3 huwelijken in een echtscheiding, waardoor er al snel 35.000 scheidingen per jaar plaatsvinden. Door de crisis is dit aantal de laatste jaren al wel gedaald. Dat komt mede door de hoge kosten die het met zich mee brengt. En mensen trouwen tegenwoordig ook minder snel, waardoor het ook geen scheiding meer is als ze uit elkaar gaan. Toch ligt het aantal in de Verenigde Staten nog horen. Hier gaan namelijk bijna 1 op de 2 huwelijken kapot door een scheiding. Zoals jullie kunnen zien zijn dat erg veel scheidingen. Dit lijken er alleen maar meer te worden. Zeker zoals bijvoorbeeld in de Verenigde Staten. Dit is een probleem van de hele bevolking.

Article Statistic
Posted in : Financieel
Tags:
Comments so far : Comments Off on Een scheiding, wat kost dat eigenlijk?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact

Frozen Junior Bed-bank

Frozen Junior Bed