Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Hoe werken automatische slagbomen?

GB-Waardering

Een slagboom, natuurlijk weet je wel wat dit is. Je komt ze regelmatig tegen, bij parkeergarages en terreinen, bij spoorwegovergangen, bij bruggen, aan de grens, bij bedrijventerreinen en kantoren, en vast op nog veel meer plekken! Soms druk je op een knopje en gaat de slagboom voor je open, een andere keer moet je wachten op bijvoorbeeld een stoplicht en soms moet de slagboom zelfs handmatig omhoog. Qua programmering zit er dus nog wel wat verschil in de slagbomen. Hoe dit in zijn werk gaat, dat lees je hier.

De techniek in een slagboom

De allereerste slagbomen waren natuurlijk handbediend. Er moest iemand komen die slagboom voor je omhooghield. Na verloop van tijd kwamen er natuurlijk ook grotere en dus zwaardere slagbomen. Handmatig openen werd nu onmogelijk, dus moest er een andere manier komen. Vandaar dat er hydraulische en pneumatische aandrijvingen werden ontwikkeld voor slagbomen. Door de kracht van de luchtdruk of hydraulische vloeistof werd het mogelijk om ook deze zware afsluitbomen te openen en sluiten.

Slagbomen met elektromotor

 Tegenwoordig werken de meeste slagbomen met een elektromotor, in combinatie met een snelheidsreductor zodat het heffen rustig en veilig gaat. Bij de slagbomen met armen van 2,5m of meer worden er contragewichten gebruikt om de slagboom in balans te kunnen houden. Tegenwoordig wordt het balanceren ook steeds vaker gedaan door een ingebouwd veersysteem, waardoor de slagbomen minder ruimte in beslag nemen. Vooral in parkeergarages is de ruimte vaak beperkt. Daar is ook iets slims op bedacht, namelijk slagbomen met een knik erin. Kijk maar eens goed de volgende keer dat je in een parkeergarage rijdt. Er zit een knik in de slagboom, zodat deze bij de beperkte hoogte toch ver genoeg omhoog kan zodat je auto eronderdoor kan. Het uiterste stukje van de slagboom blijft hierdoor horizontaal. Super simpel natuurlijk, maar je moet er maar opkomen.  

Article Statistic
Posted in : Electronica en Computers
Tags:
Comments so far : Comments Off on Hoe werken automatische slagbomen?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact

Frozen Junior Bed-bank

Frozen Junior Bed