Bedrijf toevoegen | Adverteren

Tuinieren als hobby

GB-Waardering

Hobby tuinieren wordt steeds meer en meer populair. Mensen zien dit als een levensstijl en vinden het belangrijk als hun tuintje er perfect uitziet.   Sommige mensen het eens fijn om op een vrije dag je eigen tuintje rustig te bewerken en eventjes alles te vergeten.  Daarbij is tuinieren niet alleen fijn maar het is ook nog een goed voor je lichaam.

Tuinieren helpt bij aan je lichaam, het zorgt voor veel lichaamsbeweging .  Voor de mannen die graag wat zwaarder werk doen help het ook nog is bij voor het creëren van spieren. Dit krijg je natuurlijk niet als je gewoon onkruid uittrekt of met de heggenschaar je heg bijknipt. Deze krijg bijvoorbeeld als je hout aan het doorhakken ben. Er is zelfs een onderzoek naar gedaan dat spitten of harken goede lichaamsbeweging is en dat je er mee calorieën mee verbrand dan met fietsen.

Tuinieren komt vooral veel voor bij ouderen. Zij doen het natuurlijk niet voor spieren te kweken of voor het uitputten werk, zij willen gewoon dat hun tuintje er perfect uitziet. Daarbij zoals hierboven al vermeld staat is het ook goed voor ouderen zodat ze wat aan lichaamsbeweging komen.

Je moet niet veel geld uitgeven aan gereedschap ook al ben je in het bezit van weinig gereedschap kan je je tuin al perfect onderhouden.  Bij het onderhouden heb je minimaal nodig: hark, schoffel, kruiwagen, spa, bezem.

Natuurlijk zijn er ook alternatieven voor gereedschap zoals een hark of bezem. Je kan bijvoorbeeld gewoon een  benzine grasmaaierkopen wat je heel wat moeite bespaard en wat makkelijker is voor mensen die al iets ouder zijn.

Als je tuinieren als hobby hebt wilt je natuurlijk dat je in het bezit bent van kwaliteitsvolle gereedschappen. 

Bij het aankopen hiervan let dan op volgende punten:

–          je hebt de keuze tussen gecoat en roestvrij staal.  Roestvrij staal is duurder van prijs maar roest niet. Bij coatingstaal slijt het na een tijdje maar is dan weer goedkoper.

–          Als tuinieren je hobby is raden we je aan op te letten met goedkoop gereedschappen, kies voor kwaliteit in plaats van prijs.

–          Zorg ook dat je op de hoogte bent van hoe de garantie in elkaar zit.

–          Gereedschap met opvallende kleur is een aanraden zodat je het makkelijk terugvind.

–          Let op het materiaal van je handvaten. Staal kan bijvoorbeeld zeer kout zijn aan je handen als je in de winter of herfst tuiniert.

Article Statistic
Posted in : Woning en Tuin
Tags:
Comments so far : Comments Off on Tuinieren als hobby

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact