Bedrijf toevoegen | Adverteren

Meer zzp’ers kiezen voor factoring

GB-Waardering

Meer zzp’ers kiezen tegenwoordig voor een factormaatschappij. Meer dan de helft van alle opdrachtgevers betaalt te laat of heeft een lange betalingstermijn. Vooral de grote bedrijven lijken het de kleine en startende ondernemers lastig te maken. Dit blijkt uit een onderzoek van POOQ. De zpp’s hebben er genoeg van dat de opdrachtgevers zo laat betalen en zijn steeds vaken genoodzaakt het volledige factuur bedrag vooruit te laten betalen.

POOQ, de bekende site voor zzp’ers en opdrachtgevers deed onder zijn 15.000 leden een onderzoek naar betalingsgedrag van hun opdrachtgevers. Vooral de grote bedrijven en concerns blijken steeds vaker veel te laat te betalen. Daartegen betalen de zzp’ers en het mkb wel optijd.

Maar liefst 41% betaald binnen 60 dagen wat er nog 30 dagen te laat is. Slechts 45% betaald wel optijd de facturen aan de uitvoerende partij. 14% van de opdrachtgevers betaald nog later dan 60 dagen. Zzp’ers moeten steeds vaker om het totaal bedrag laten voor schieten doormiddel van factoring. Hierbij stuurt de opdrachtnemer zijn uren en of werkbon naar de factormaatschappij deze handelt de verdere betaling af. Voor veel zzp’ers is dit een goede oplossing.

DBS2 is een van die factoringbedrijven en richten zich vooral op het mkb, freelancers en zzp’ers. DBS2 betaald de factuur binnen 2 dagen uit en neemt bovendien het debiteurenrisico over. Meer weten over de werkwijze van DBS2? Ontdek het hier. 

Article Statistic
Posted in : Links
Tags:
Comments so far : Comments Off on Meer zzp’ers kiezen voor factoring

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact