Bedrijf toevoegen | Adverteren

Het belang van vitaminen

GB-Waardering

Vitaminen zijn belangrijk voor elk groeiend organisme. Ze zorgen voor een goede groei, de aanmaak van energie, en zonder vitaminen kun je ziek worden. Het is bij veel vitaminen goed om er veel van te eten. Echter niet bij allemaal, zoals vitamine A en E. Deze twee zorgen er niet alleen voor dat je ziek wordt bij een overdosis, ze helpen ook niet extra als je er al genoeg van binnenkrijgt. Dus voor deze moet je een beetje opletten.

Maar aan de andere kant is er bij een tekort aan vitaminen wel een duidelijk voordeel als deze wordt gecorrigeerd met supplementen. Het is in Nederland bijvoorbeeld al erg moeilijk om aan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine D te komen, aangezien het buiten de zon, alleen in vis en boter zit. In weeromstandigheden zoals hier in Nederland is het vaak niet zonnig genoeg om je dagelijkse hoeveelheid vitamine D binnen te krijgen. Zeker niet in de winterperiode. Dan loopt een groot deel van Nederland met vitamine D-tekort. Dit kan erg vervelende bijwerkingen hebben.

Het zorgt voor vermoeidheid en lusteloosheid en bovendien kun je last krijgen van spierpijnen. Het is erg vervelend en veel mensen zullen dit niet als oorzaak van vitamine D tekort zoeken. Daarom lopen veel mensen met klachten waar de dokter ook geen raad mee weet. Het is vrijwel onmogelijk om een overdosis aan vitamine D te krijgen. Dit gebeurt alleen in enorme hoeveelheden en dan kan het de dood als gevolg hebben. Maar in landen waar de zon veel meer schijnt hebben mensen regelmatig een vitamine D overschot.

Net als vitamine D supplementen zijn er vele andere supplementen te krijgen. Het is belangrijk dat je weet dat je waarden op peil zijn. De huisarts kan dit laten testen. Uiteraard kun je er zelf voor kiezen om supplementen te nemen. Het is goed om merken te kopen, omdat deze een garantie geven van kwaliteit. Doctors best en now foods zijn supplementen die wetenschappelijk onderzocht zijn en dus een bewijs geven dat het werkt. 

Article Statistic
Posted in : Links
Tags:
Comments so far : Comments Off on Het belang van vitaminen

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact