Bedrijf toevoegen | Adverteren

Videobewaking, waar is het goed voor?

GB-Waardering

De meeste mensen denken dat de bewakingscamera’s alleen om vandalisme en inbraken te voorkomen zijn. Dit is echter niet zo. Veel videobewaking heeft meerdere doeleinden, omdat het ook op veel verschillende plaatsen te vinden is. Als je al niet thuis videobewaking hebt, kun je de deur niet uit zonder gefilmd te worden.

Het is hoogstwaarschijnlijk dat je camera’s ziet hangen langs snelwegen en andere openbare wegen. Dit is niet om je in de gaten te houden, zeggen ze, maar om ervoor te zorgen dat het verkeer beter gepland kan worden. Men kan op deze manier zorgen voor goede doorstroom mogelijkheden op bepaalde plaatsen, als ze zien waar het wanneer vastloopt.

Verder worden camera’s gezien op plaatsen waar geen mensen mogen komen. Plaatsen zoals nucleaire kerncentrales, chemische fabrieken en andere openbare plekken waar mensen in gevaar kunnen zijn.

Maar videobewaking wordt niet alleen gebruikt voor de juiste doeleinden. Helaas hebben verschillende criminelen zich er ook al aan gewaagd en met succes. Als je een camera ziet bij een pinautomaat, dan denk je, nou dat moet wel zijn voor als ik besloten word of als er iemand een plofkraak pleegt. Dit is namelijk niet altijd zo. Er zijn criminelen die eigen camera’s bij pinautomaten hebben gehangen, waardoor ze mee kijken met mensen die pinnen. Doordat ze pincodes en andere bankgegevens te weten komen, zijn ze in het voordeel als ze je bestelen. Het is echter niet de bedoeling en daarom hebben veel banken ook de melding: scherm uw pincode af wanneer u deze intypt. Dus ook al lijkt het een beveiligingscamera in je eigen voordeel, dit kan vervelend uitpakken. Dit kan ook het geval zijn bij buurtbeveiliging. Het lijkt alsof er informatie binnengehaald wordt voor het geval dat er een inbraak plaatsvind, maar in werkelijkheid kan het ook zo zijn dat een crimineel eigenlijk bijhoudt wanneer je je huis verlaat of weer binnen gaat. 

Article Statistic
Posted in : Links
Tags:
Comments so far : Comments Off on Videobewaking, waar is het goed voor?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact