Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Eiwitpoeder

GB-Waardering

Eiwitshakes worden met de dag populairder en dat is niet voor niets. We leven in een tijd waar steeds meer mensen bewust gezonder gaan leven. We sporten meer en we letten op onze voeding. Sporters en mensen die willen afvallen voegen eiwitshakes toe aan hun dieet. Meer informatie wat eiwitshakes nu precies zijn, welke soorten je hebt en de voor- en nadelen vind je in dit artikel.

Wat is eiwitpoeder

Een eiwitshake bestaat uit eiwitpoeder. Eiwit is een belangrijke stof in het lichaam. Het lichaam gebruikt eiwit voor onder andere spieren, weefsels, enzymen, hormonen, immuunsysteem componenten, cellulaire boodschappers en nucleïnezuren. Eiwitshakes zijn drankjes die bestaan uit eiwitpoeder gemengd met water, melk of sap. Door eiwit te vervangen door koolhydraten, vetten en lactose kan het lichaam vet gaan verbranden om aan zijn energiebehoefte te voldoen. Doordat je genoeg eiwitten in neemt zal je geen hongergevoel hebben en er treedt minder spierverlies op, waardoor er geen jojo effect is.

Welke soorten?

Er zijn meerdere soorten eiwitshakes die elk een verschillende combinatie van essentiële en minder essentiële aminozuren bevat. De soorten hebben we voor je op een rijtje gezet: – Whey: de meest voorkomende shake. Heeft de snelste vertering en opname van alle eiwitbronnen. – Caseine: heeft een langzamere vertering dan whey, maar biedt een langdurige bescherming tegen spierafbraak. – Soja: dit type eiwitpoeder wordt vaak gebruikt door mensen die een allergie hebben voor koemelk of geen dierlijke eiwitten willen innemen. Soja bevat niet alle essentiële aminozuren. – Ei: dit type is het duurste en bevat geen vet, cholesterol en koolhydraten. Het bevat de meeste essentiële aminozuren.

Wanneer te gebruiken?

Voor spiermassa op te bouwen moet je het direct na de krachttraining gebruiken, dan maak je optimaal gebruik van de voordelen van eiwitten. Als je aan cardiotraining doet, kun je het beste daarvoor het eiwitpoeder innemen. Je beschermt daarmee je spiermassa om verbrand te worden. Ook voor het slapen gaan is het goed om eiwit in te nemen. Zo blijf je 's nachts je eiwitvoorraad aanvullen.

Voordelen

  • Voorkomen van spierafbraak
  • Krachtopbouw
  • Meer uithoudingsvermogen
  • Verbetering van de werking van het immuunsysteem
  • Meer eiwitten dan uit vast voedsel

Nadelen

  • Bevatten alsnog calorieën
  • Bij teveel inname kan het schade aan de lever veroorzaken Wil je meer spiermassa ontwikkelen of ben je bezig met afvallen? Overweeg dan eens om een eiwitshake uit te proberen! Het werkt gemakkelijk en snel en je merkt al snel het resultaat.

Op de webshop van Eiwitshakes.com kun je eiwitpoeder kopen in allerlei soorten en smaken.

Article Statistic
Posted in : Gezondheid
Tags:
Comments so far : Comments Off on Eiwitpoeder

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact