Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Aanbesteden in Nederland

GB-Waardering

Aanbesteden in Nederland zwart op wit gezet. Er zijn talloze regels en wetten opgesteld om dit zo goed mogelijk te overzien. Dit is best een gedoe. Er moet namelijk rekening gehouden worden met de wetten en regels die de EU stelt bij aanbestedingen. In dit artikel ga ik het over de Nederlandse regels en wetgevingen van aanbestedingen hebben.

Sinds 2013 zijn er nieuwe aanbestedingsregels en -wetten afgesproken. Deze regels hebben voordelen voor ondernemers tijdens procedure aanbesteding. Ze kunnen nu een eigen verklaring invullen dat zij voldoen aan de eisen. Op deze manier wordt de deelname aan een aanbesteding een stuk makkelijker voor ondernemers. Voorheen moesten bedrijven veel verschillende documenten inleveren tijdens het aanbieden van de diensten. Nu zijn deze documenten vervangen door de eigen verklaring. Die documenten zijn nog steeds van belang, maar alleen als je als winnende organisatie wordt gekozen.

De wetten werden in 2013 ook vernieuwd. Deze wetten passen de Europese regels zo goed mogelijk toe op de huidige Nederlandse situatie, zoals digitaal aanbesteden. Er zijn veel voordelige verbeteringen in deze wetgeving geplaatst. Er is onder andere meer concurrentie mogelijk doordat er meer ondernemers kunnen reageren op een overheidsopdracht. Tevens zijn er minder administratieve lasten, meer heldere aanbestedingsprocedures, beter naleven van de regels, betere besteding van het belastinggeld en een eenvoudigere afhandeling van klachten. Al deze maatregelen zijn onder andere getroffen om zzp’ers meer kans te bieden op overheidsopdrachten.

Alles is in Nederland dus goed geregeld omtrent aanbesteden, maar vergis je als ondernemer niet. Het is alsnog hard werken en veel dingen zelf regelen om uiteindelijk kans te maken op een opdracht. Zorg dus dat jij als ondernemer ook je papieren in orde hebt en hard vecht om die opdracht te bemachtigen! Wie hard werkt, wordt beloond. Houd je concurrentie goed in de gaten en probeer altijd een plan b tot je beschikking te hebben. Zo kun je terugvallen op een ander aanbod als je concurrentie je te slim af is.

Article Statistic
Posted in : Financieel
Tags:
Comments so far : Comments Off on Aanbesteden in Nederland

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact