Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Hoe schrijf je een correcte ontslagbrief?

GB-Waardering

Het kan zo zijn dat u, zelfs in deze economische jaren, besloten hebt om ontslag te nemen bij uw huidige werkgever. Meestal besluiten mensen om ontslag te nemen als ze een nieuwe baan hebben gevonden. Soms is het echter zo dat mensen besluiten om weg te gaan doordat het niet goed klikt met het team/de baas zonder dat ze een nieuwe baan hebben gevonden. In dat geval kan de werkdruk te veel worden en kunnen mensen depressief raken doordat ze iedere dag moeten werken aan of bij iets waar ze zich niet gelukkig voelen. Wat de reden ook is van je ontslag, je moet dit ontslag wel op een fatsoenlijke manier indienen. Meestal sturen mensen voorafgaand aan een ontslaggesprek een ontslagbrief. Hieronder leest u hoe u deze brief het beste kunt opstellen.

Belangrijk is dat de toon van de brief netjes is. Zelfs als u bijvoorbeeld weggaat omdat u het niet goed kunt vinden met het team of de teamleiders, is het belangrijk dat de toon van de brief netjes blijft. Mocht u nou wel altijd met veel plezier hebben gewerkt bij het bedrijf, dan is het altijd sympathiek om te vermelden dat u met veel plezier en passie voor het team heeft gewerkt.  Vervolgens is het van belang dat u de reden van vertrek duidelijk noemt in de brief. U kunt dan wel afsluiten door bijvoorbeeld te zeggen dat u open staat voor een gesprek wat betreft het opzeggen van de arbeidsovereenkomst. Dit is voor zowel de werkgever en de werknemer prettig. Zorg dat u de brief altijd afsluit met een correcte afsluiting en een handtekening. Op deze manier ziet de brief er zakelijk, correct, maar toch vriendelijk uit. Mocht u nou meer willen weten over het schrijven van een ontslagbrief dan zou u bijvoorbeeld hier eens kunnen kijken http://www.ontslag.nl/handige-documenten

Article Statistic
Posted in : Bedrijven
Tags:
Comments so far : Comments Off on Hoe schrijf je een correcte ontslagbrief?

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact