Bedrijf toevoegen | Adverteren

Regels bij een bewakingscamera

GB-Waardering

Stel jij wilt jouw huis beveiligen, omdat er veel ingebroken wordt in de buurt of je hebt veel kostbare spullen in huis. Beide kan natuurlijk ook en vaak is dat ook het geval. Als je van plan bent om een beveiligingscamera of meerdere camera’s aan te schaffen en op te hangen is het wel de bedoeling dat er aan enkele regels worden gehouden. Het is wel zo dat er door iedereen beveiligingscamera’s opgehangen kunnen worden of camera’s om toezicht te houden. Er zijn verschillende soorten cameratoezicht. Zo heb je de toezicht op openbare plaatsen en dat hoort bij de overheid. Die hebben het recht om op plekken een CCTV te hangen en ook wel een closed-circuit television genaamd, maar wel met een gegronde reden en dus niet zomaar omdat het kan. Dan heb je ook nog toezicht op de werkplek en dat betekent dat een werkgever ook een camera mag ophangen als hij het gevoel heeft dat er wordt gestolen of gefraudeerd of noem maar op in zijn kantoor of in zijn bedrijf. Dus hier moet ook een gegronde reden voor zijn voordat je zomaar een camera mag ophangen op kantoor of in het bedrijf. En zo zijn er nog enkele andere soorten toezicht waardoor jij een camera mag ophangen. Belangrijke regels die hier aan verbonden zijn is als eerste dat er een duidelijk teken of bordje moet zijn met een waarschuwing dat er een bewakingscamera hangt. Ten tweede mag een camera niet overal hangen en er moet dus worden nagedacht worden over de plek van de camera en ook hoe deze gericht staat. Dit heeft te maken met de privacy van de mensen, want het is dus niet de bedoeling dat er een camera hangt in een vrouwentoilet bijvoorbeeld of mannentoilet. Ook mag het niet andere gebouwen of huizen in filmen. Dus als de camera buiten hangt zorg er dan voor dat deze alleen op jouw huis gericht staat en niet die van andere. Ook is het als burger verboden om de camera op openbare plekken te richten. Dit is van iedereen en alleen de overheid mag daar een camera hangen zodra het een gegronde reden heeft om daar een camera te hangen. 

Article Statistic
Posted in : Links
Tags:
Comments so far : Comments Off on Regels bij een bewakingscamera

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact