Bedrijf toevoegen | Adverteren | Uw link op de homepage

Transcriberen van je interviews: 7 gouden tips

GB-Waardering

Zo leuk als dat het doen van je interview kan zijn, zo vervelend is het uitwerken ervan. Vaak wordt er gedacht dat het maken van een transcriptie zo gebeurd is, maar het tegendeel is waar. Om je een beetje op weg te kunnen helpen hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. 

1) Zorg ervoor dat je je interviews afneemt in een stille ruimte

Het hebben van achtergrondgeluid kan erg storend zijn en ervoor zorgen dat delen van het interview onverstaanbaar worden, hetgeen dat je ten alle tijden moet zien te voorkomen. 

2) Geef de audiobestanden en de transcripties een duidelijke naam

Het kost een kleine moeite, maar het kan een hoop zoekwerk en frustratie schelen. 

3) Neem voldoende pauze

Het maken van je transcriptie vereist veel concentratie. Het is dan ook belangrijk dat je voldoende pauze neemt om zo de kwaliteit van je transcriptie te bewaken. Met name het maken van een letterlijke transcriptie, waarbij je letterlijk alles uit moet typen, vereist veel concentratie. 

4) Begin er gelijk aan!

Het klinkt cliché, maar laat je interviews vooral niet opstapelen. Houd er rekening mee dat je minimaal 5 tot 6 uur per één uur audio bezig zult zijn. Doe maximaal 80 audiominuten per dag. 

5) Maak gebruik van software

Een programma dat je geluidsbestand direct vertaalt naar tekst bestaat helaas nog niet, maar je kunt wel verschillende programma's gebruiken om audiobestanden vertraagd te beluisteren. Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende hotkeys, waarbij je gemakkelijk terug kunt spoelen. Voorbeelden van handige software zijn Express Scribe en Transcriva. 

6) Groepsinterview? Geef ze een nummer!

Het herkennen van verschillende stemmen kan erg moeilijk zijn als er meer dan drie sprekers deelnemen aan het interview. Om veel frustratie te voorkomen kun je respondenten het best een nummer laten uitspreken alvorens zij een bijdrage leveren aan het gesprek. 

7) Laat je interviews uitwerken door Transcriptie Online!

Wij zijn gespecialiseerd in het uitwerken van geluidsbestanden. Klik hier voor meer informatie over interviews uitwerken.

Article Statistic
Posted in : Links
Tags:
Comments so far : Comments Off on Transcriberen van je interviews: 7 gouden tips

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact