Bedrijf toevoegen | Adverteren

BTW terugvragen zonnepanelen voor particulieren

GB-Waardering

Het terugvragen van de BTW op de aankoop en installatie van zonnepanelen is nog steeds mogelijk in 2014, zelfs met terugwerkende kracht tot 20 juni 2013.

Meer informatie op www.BTWterugvragenzonnepanelen. nl en www.BTWterugopzonnepanelen.nl

Door een uitspraak van het Europese Hof van Justitie van 20 juni 2013 is het mogelijk voor particulieren om de betaalde BTW bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen vanaf  20 juni 2013 van de Belastingdienst terug te ontvangen. Dat geldt dus ook nog steeds voor 2014.

Foto

Voor 2014 is er geen nieuwe subsidie mogelijkheid bij de aanschaf en installatie van zonnepanelen.
Wat wel mogelijk is: De betaalde BTW ( 21% en 6% BTW) terugvragen op de aanschaf en installatie van zonnepanelen voor particulieren, dat scheelt toch ongeveer 17% gemiddeld van de totale aankoopprijs!
Let op: De BTW op aanschaf en installatie van zonnepanelen kan volledig worden teruggevraagd, hierop wordt wel een zgn. forfait aan BTW in mindering gebracht (= hoogte afhankelijk van de capaciteit van de zonnepanelen).
Wij verzorgen voor particulieren de teruggave BTW van zonnepanelen (installatie op/bij woonhuis in Nederland, waarvan u de bewoner bent), die aangekocht zijn bij alle zonnepanelenleveranciers en/of installatiebedrijven in Nederland, Duitsland en België.

Ook verzorgen wij de BTW teruggave van zonnepanelen wanneer deze aangekocht zijn via energiebedrijven of collectieve regelingen zoals Vereniging Eigen Huis (123zonne-energie VEH), Enexis, : Delta Zon Garant, E.ON, Eneco Zon & Zeker, Nederlandse Energie Maatschappij Oskomera Home Solar (OHS). Essent spaarpanelen, Greenchoice Zonkoop, Nuon en Sepa Green Sepa Solar.
 
Om de betaalde BTW terug te ontvangen, dient U zich als BTW-ondernemer aan te melden bij de Belastingdienst in de maand dat u de zonnepanelen bestelt. Daarna doet u BTW-kwartaal-aangiften in het jaar dat deze zonnepanelen zijn aangeschaft en krijgt u de betaalde BTW terug. Vervolgens doet u een beroep op de Kleine Ondernemersregeling (KOR) en vraagt u een ontheffing van administratieve lasten vanaf jaar 2 aan, na goedkeuring daarvan hoeft u in de jaren na aanschaf van de zonnepanelen geen BTW-aangiften meer te doen. Als leek is dat best ingewikkeld.

Wij kunnen bovenstaande werkzaamheden  voor u verzorgen voor een prijs van € 100,= exclusief BTW ( BTW ad € 21,= krijgt u terug van de Belastingdienst bij installatie in 2014).

Attentie: Wanneer installatie van de zonnepanelen in 2013 heeft plaatsgevonden, na 20 juni 2013 , dan kunnen wij nog steeds voor u de BTW op de zonnepanelen terugvragen!

 Nadat gecontroleerd is of u aan alle voorwaarden voldoet, doen wij voor u het volgende:
– aanmelding en registratie BTW ondernemerschap bij de Belastingdienst;
– indienen van aangifte(n) BTW  ( teruggave ) in het jaar van aanschaf van de zonnepanelen;
– invullen formulier betaling gegevens Belastingdienst;
– aanvragen ontheffing van administratieve verplichtingen op basis van de  Klein Ondernemers Regeling;
– beoordeling of de juiste beschikkingen/teruggaven door de Belastingdienst zijn afgegeven.
U krijgt alleen een rekening wanneer u voldoet aan alle voorwaarden en teruggave van de BTW nagenoeg zeker is. De beoordeling of u voldoet aan de voorwaarden is gratis na aanmelding. Wanneer u niet voldoet: geen rekening en geen aanvraag voor teruggave BTW. Voor meer informatie: www.BTWterugvragenzonnepanelen.nl 

Article Statistic
Posted in : Woning en Tuin
Tags:
Comments so far : Comments Off on BTW terugvragen zonnepanelen voor particulieren

Comments are closed.

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact