Bedrijf toevoegen | Adverteren

Terrasoverkapping en zonwering

GB-Waardering

Terrasoverkapping

Waarop moet u letten bij de aankoop van een serre?
Uit onderzoek van het KNMI blijkt dat in Nederland gemiddeld bijna 300 dagen per jaar de zon schijnt. Toch kunnen we van deze 300 dagen maar een beperkt aantal daarvan buiten zitten. De temperatuur laat het in Nederland vaak afweten waardoor het niet aangenaam is om buiten in de zon te zitten.

Door middel van een serre kan hierin verandering gebracht worden. Een serre biedt u de mogelijkheid om toch van de zon te genieten ondanks de lage buitentemperatuur. In dit artikel worden tips gegeven waar u bij de aanschaf van een serre allemaal op moet letten.

Materiaal
Een serre kan gerealiseerd worden met behulp van diverse materialen. De drie belangrijkste zijn hout, aluminium en staal. Hout en staal worden met name gebruikt bij de meer klassiek vormgegeven serres. Aluminium daarentegen wordt vooral gebruikt bij tijdloze en moderne serres. Alle drie de materialen zijn duurzaam maar hout vergt veruit het meeste onderhoud. Staal en aluminium zijn wat dat betreft duurzamer. Hout heeft echter wel het grote voordeel dat het gemakkelijk van een ander kleur kan worden voorzien.

Stijl
In de vorige paragraaf werd al het verschil tussen een klassieke en een moderne serre genoemd. Dit is een overweging waar u goed over na moet denken. Persoonlijke voorkeur is uiteraard het startpunt maar ook de architectuur van uw huis speelt een grote tol. Een goed vormgegeven serre verhoogt de waarde van uw huis namelijk aanzienlijk.

Temperatuur
Het kunnen controleren van de temperatuur in uw serre is belangrijk. Toch is dit ten onrechte voor veel mensen tijdens de aanschaf van een serre geen criterium. Het glas dat wordt gebruikt speelt bij het regelen van de temperatuur een grote rol. Indien de serre op het noorden wordt gebouwd kan gebruik worden gemaakt van helder glas. Indien de serre op het zuiden komt te staan is het het beste om met zonwerend glas te werken. Anders wordt het snel te warm in de serre.

Zonwering
Een andere mogelijkheid is het verduisteren van de ramen. Dit kan door middel van zonwering en rolluiken. Deze zijn in vele soorten en maten zonwering en rolluiken verkrijgbaar en kan zowel handmatig als elektrisch bedienbaar worden gemaakt. Het dak van de serre kan ook elektrisch worden gemaakt zodat de zonwering in de zomer geopend kan worden.

Extra’s zonwering
Er zijn al een aantal opties voor serres besproken in dit artikel. Dit is echter maar een kleine greep uit de mogelijkheden. U kunt u serre zo luxe maken als u zelf wilt. Mogelijkheden zijn onder andere:
– Buitenzonwering en screens: handmatig of elektrisch bedienbaar
– Binnenzonwering
– Rolluiken: ook leverbaar met afstandsbediening
– Verlichting (opbouw of inbouw): LED en halogeen
– Terrasverwarming
– Dakvensters: ook elektrisch bedienbaar
– Hordeuren en ramen

Article Statistic
Posted in : Bedrijven, Woning en Tuin
Tags: ,,,,
Comments so far : Comments Off on Terrasoverkapping en zonwering

Goedbedrijf.com is niet verantwoordelijk voor de inhoud van deze advertentie.

Website promotie

Onder de aandacht

Auto’s en Verkeer

TF Ads

Zoek een goed bedrijf - Vind een goed bedrijf - Vergelijk bedrijven | Goed Bedrijf toevoegen | Adverteren | Contact